Wandelen  


Op 2 september werd er door PVSU-leden voor het eerst sinds ruim twee jaar weer gewandeld. En het werd meteen nog een mooi succes ook! De groep bestond uit een kleine twintig mannen en vrouwen.
Het weer zat mee. De zon was vooral in de middag vaak te zien, het was droog en de temperatuur was voor velen prima om te wandelen. De tocht voerde ons via Boxtel naar Best door het fraaie Brabantse coulissenlandschap, afwisselend boerenland en stukken bos. De afstand was ongeveer veertien kilometer.

Na de koffie met gebak in Spoor 6 werd de trein genomen richting Boxtel, waar we om 11.09 uur aankwamen. De route was aangegeven als de "edelhertroute". Deze dieren hebben we onderweg niet gezien, maar ze moesten er natuurlijk wel zitten. De ervaring leert echter dat edelherten zich vooral 's avonds en in de vroege ochtend vertonen.
Na een kilometer of vijf was het tijd voor de lunch en die genoten we in een etablissement aan de rand van een bos. Er was Brabantse gastvrijheid. Achter het gebouw bevond zich een forellenvijver, waar je niet alleen je eigen forellen kon vissen, maar ook een broodje met gerookte forel kon nuttigen. En die smaakten prima! Natuurljjk waren er ook smakelijke twaalfuurtjes en ook de dagsoep was prima.
Na de lunch liepen we vooral door bossen, via vaak smalle paden. Omdat er de laatste tijd niet veel regen was gevallen, was de kwaliteit van de paden doorgaans goed, maar er waren toch een paar stukken, waar het voor sommigen een flinke uitdaging was om door de modder heen te komen. Zie het filmpje. Het mocht echter de pret niet drukken. Er waren ook enkele landhuizen en soms fraaie doorkijkjes te zien.

Tegen half vijf arriveerden we bij station Best en daar stapten we op de boemel naar Den Bosch, waar we een kartiertje later aankwamen. Deze stad heeft fraaie stadsgrachten en onze organisatrice had een mooi gelegen etablissement uitgezocht om van de borrel en het diner te genieten. Het terras keek uit over de stadgracht, het restaurant zelf maakte deel uit van het oude stadsbolwerk en zo heette het ook ... Bolwerk.

We lieten ons de sate van de haas, de spareribs en andere zaken goed smaken en togen vervolgens rond 20 uur richting het station, waar de intercity na enkele minuten binnen rolde om ons vervolgens netjes in Utrecht af te leveren.

Samengevat weer eens een leuke dag. En nu maar hopen dat toekomstige virussen zich rustig houden, zodat we deze jaarlijkse traditie weer in ere kunnen herstellen!

Informatie over volgende wandelingen?.

Mirjam van Huet-Lindeman

Telefoon: 06-1688 2315

Email  
mirjamvhl@gmail.com

Hieronder zijn de foto's van de laatste wandeling te zien.