Wandelen  Op 14 mei werd er weer gewandeld. Hieronder het verslag en de link naar het foto-album.

Voor de 19e keer organiseerde de PVSU een wandeling, 18 mensen durfden de uitdaging aan. Het weer was prima, niet te warm en de hele dag droog.

De dag startte in Spoor 6 met koffie en een heerlijke appelkanjer: genoeg calorieŽn om aan de uitdaging te kunnen beginnen.

Deze keer liep de route van Driebergen-Zeist naar Maarn door een prachtig stuk natuur in onze provincie.
Op de Utrechtse Heuvelrug liggen een aantal grote en zeer goed onderhouden landgoederen die vroeger allemaal door rijke families werden onderhouden en bewoond.

Tegenwoordig is alleen landgoed Den Treek-Henschoten nog particulier bezit, landgoed Bornia en Heidestein worden beheerd door het Utrechts Landschap.
De eerste helft van de wandeling ging grotendeels over deze landgoederen met z’n mooie lanen, afwisselende vegetatie en vennen.

Op landgoed Bornia zijn zelfs nog restanten van een smalspoorlijntje zichtbaar dat in de vorige eeuw was aangelegd door de toenmalige eigenaar.
De route liep verder naar Austerlitz, waar we bij de Pyramide onze historische kennis konden opfrissen, evenals de droge kelen.

Verder richting Maarn over de Koeheuvels: een eeuwen oud stuifzandgebied met heide- en jeneverbesstruiken.
Na 14 kilometer konden we aanschuiven aan een heerlijk Chinees/Indisch buffet waar we ons de verschillende gerechten goed lieten smaken!

Volgend jaar is het een lustrumjaar! Houd de informatie op de PVSU website goed in de gaten voor meer nieuws over de 20e editie!

Voor nadere informatie over wandelen:
Mirjam van Huet-Lindeman
Telefoon: 06-1688 2315, of email
mirjamvhl@gmail.com